Pölöskei tó

Tisztelt Látogató!

A társaság 200 hektáros területén található 146 hektárnyi vízfelület évek óta a hazai és nemzetközi horgászturizmus cél állomása. A tőzeg bányászat nyomán kialakult tóban a magyarországi halfauna szinte valamennyi halfaja megtalálható. Rekordméretű pontyai és harcsái sok horgásztársunknak nyújtottak már felejthetetlen élményt. A tó tagoltsága, heterogén mederszerkezete és a fás, akadós helyei rendkívüli kihívást jelentenek valamennyi horgász számára. Ma már az ide látogató vendégek a védett lápi természeti környezet fenntartható használata miatt sem kell, hogy nélkülözzék azokat a szolgáltatásokat, amelyek egy családi üdülés során nélkülözhetetlenek. A szinte teljes egészében megújuló energiával üzemelő központi horgászházunk minden kényelmet és szolgáltatást biztosít az idelátogató vendégeink számára.

Igényeiknek megfelelően választhatnak apartmanos, vagy faházas horgászhelyek közül.

Őszintén kívánjuk, hogy Önök is kellemes, akár életre szóló horgász élményeket szerezzenek nálunk.

Videó Galéria Horgászhelyek elhelyezkedése

Horgászbaráti üdvözlettel: Ügyvezetők

Pontyfogás - 24,5 kg

Pontyfogás - 24,5 kgOktóber elején egy három éjszakás horgászatra volt foglalásunk Pölöskére. Nem indult zökkenőmentesen a túra, ugyanis a tóra érkezve derült ki, hogy a lefoglalt helyre nem tudunk leülni, csak egy másikra, ahonnan viszont két éjszaka után költöznünk kell majd és a harmadik éjszakát egy másik álláson kell töltenünk.

Zsédely Attila, 18,1 kgCsaliválasztásunk a rövidebb horgászat miatt ezúttal a Keen Carp 50/50 Mixből és a Hot Fish & Gammarus Mixből készült bojlikra esett.

Minimális, csak bojlit tartalmazó etetéssel kínáltuk fel a szerelékeinket. A bojlik remekül működtek, már az első nap folyamán több 10 kg feletti halat fogtunk, köztük ezt a 18,10 kg-os tövest.

Zsédely Attila, 24,5 kgA második nap érkezett meg aztán túránk legnagyobb hala, a képen látható 24,50 kg-os töves.

Összességében a körülményekhez képest egy jó horgászatot zártunk, a Parti vendégház nevű álláson, a legkisebb halunk is 10 kg feletti volt. Mindkét bojli azt hozta, amit a Keen Carp-osok ígértek. A kisebb halak a Hot Fish-re a nagyobbak pedig az 50/50 Mixből készült bojlira jöttek.

Mégegyszer köszönjük az önzetlen segítséget Zsédely László tógondnoknak.

Üdvözlettel Zsédely Attila, Rózsás Dávid